Winterse prentenboeken

Hendrika het schaap dat in een boom klom – Tine Mortier & Charlotte Severeyns

Wat als een schaap in een boom zou klimmen?  Het hoort niet zo, maar toch drijft Hendrika haar zin door.  De rest van de kudde begrijpt er niets van, maar Hendrika houdt voet bij stuk en maakt van de boom haar thuis.  Het is er lekker warm nu het winter wordt en als het begint te sneeuwen, slaagt ze er zelfs in de andere schapen te overtuigen haar te vergezellen.  Tine Mortier en Charlotte Severeyns maakten samen dit sfeervolle prentenboek met een grappige, wat absurde toets.  Dit verhaal over een buitenbeentje dat anders denkt van de rest van de kudde, toont dat wie anders denkt, wel eens het verschil zou kunnen maken.  Dit fijne prentenboek heeft illustraties vol sneeuwlandschappen, brengt een fijne boodschap en straalt, ondanks de winterse taferelen, een warme boodschap uit.  Perfect voor wie op zoek is naar meer dan juist een lief verhaal!

⭐⭐⭐⭐
ISBN:  9789462916753 – Uitgeverij De Eenhoorn – 28 p. – € 17,95

Tijd om naar het zuiden te gaan – Clare Helen Welsh & Jenny Lovlie

Wanneer de eerste vorst de kust bedekt, slaat een stern haar vleugels uit.  Het is tijd voor haar om naar het zuiden te trekken. Ze vliegt steeds hoger op zoek naar de zomer. Onderweg ontmoet ze walvissen, vlinders en vele andere dieren die zelf op zoek gaan naar hun plekje om de winter door te brengen.  Geen ander dier dan de stern zoekt het echter zo ver.  In dit prachtig prentenboek met illustraties om bij weg te dromen, slagen Clare Helen Welsh en Jenny Lovlie erin om de lange tocht van de stern te beschrijven.  Ze laten kinderen en volwassenen zo kennis maken met één van meest opmerkelijke dieren uit onze natuur.  De kleine stern neemt je mee op een ongelooflijke reis en maakt migratie heel tastbaar.  Samen met de wonderlijke illustraties is het een boek om te koesteren en niet alleen tijdens de wintermaanden van te genieten.  Een boek waarvan elke natuurliefhebber zal smullen!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713968 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 p. – € 14,99

Pinguïnpakketje – Victoria Cassanell

IJsbeer heeft een rustig, goed leven, maar als hij een advertentie in de krant ziet om een pinguïn als huisdier te nemen is hij meteen enthousiast.  In het begin gaat alles goed en maken de twee heel wat plezier.  Al snel wordt echter duidelijk dat pinguïn niet zo gelukkig is en zijn familie mist.  IJsbeer besluit met pinguïn op weg te gaan en hem terug thuis te brengen. 
Victoria Cassanell schreef en illustreerde een lief, winters verhaal over vriendschap, heimwee en een lange, lange reis.  Dit boek zal kinderen vanaf een jonge leeftijd kunnen boeien door de grote hoeveelheid lieve illustraties die de korte zinnen en nieuwe woordenschat verduidelijken.  Bovendien toont het boek, zonder dat expliciet te vermelden, hoe je voor een huisdier moet zorgen.  Kinderen zullen helemaal ingepakt worden door de schattige personages en de vriendschap tussen de twee.  Een liefdevol, winters prentenboek om te koesteren en keer op keer opnieuw te lezen. 
⭐⭐⭐⭐
ISBN:    9789047713999 – Uitgeverij Lemniscaat – 28 p. – € 14,99

Ergens in de sneeuw – Linde Faas

Linde Faas neemt ons in haar nieuwe prentenboek mee naar een dromerige wereld in het heerlijk winters landschap van het hoge noorden.  Een meisje, Sofie droomt in de stad van sneeuw, lichtjes en sterren, maar haar papa heeft het druk.  Sofie gaat naar buiten op zoek naar iets om haar op te vrolijken. Tussen de dikke sneeuwvlokken ontmoet ze een rendier dat haar meeneemt op een magisch avontuur in de prachtige natuur.  Dit wonderlijke prentenboek straalt sfeer, magie en tonnen winterse schoonheid uit.  Het lieve, hoopvolle verhaal past perfect bij kerst maar zal ook nog ver daarna zorgen voor uren voorlees- en kijkplezier.  Dit prentenboek zet de schoonheid van de natuur helemaal in de kijker en toont alle wonderdingen die je er kan vinden.  Geen ander boek brengt je zo in winterse sferen als deze!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713692 – Uitgeverij Lemniscaat – 36 p. – € 14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s