De boswolven (Elandeiland 2) – Alex Milway

Op Elandeiland bouwen Rosa en oma Nan een nieuwe kamer aan de hut. Als het begint te stormen, zoeken een aantal dieren een schuilplaats bij hen. Onder hen een klein, angstig wolvenwelpje dat ze niet kennen. Er gaat een gerucht dat er op het eiland een roedel enge wolven neergestreken is. Zou het lieve welpje deel uitmaken van die roedel? Rosa en oma Nan gaan op onderzoek uit en proberen het wolfje met zijn familie te herenigen.

Alex Milway raakte bekend met zijn Hotel Flamingo boeken. Dit tweede boek in zijn nieuwe reeks Elandeiland, is opnieuw een schot in de roos. Kinderen vanaf 7 à 8 jaar zullen genieten van de fijne verhalen waarin een lief meisje, een excentrieke oma en een hele reeks pratende bosdieren figureren. Het verhaal is grappig, avontuurlijk en heeft ook aandacht voor het belang van natuurbehoud. De tekst in een iets groter lettertype en een fijne bladspiegel worden opgefleurd met heel wat leuke illustraties in zwart-wit en blauwtinten. Met hoofdstukken van telkens ongeveer tien pagina’s is dit een perfect boek om dagelijks even in te lezen. In deze boeken gaat leesplezier hand in hand met een kwalitatief sterk verhaal en een mooie boodschap van respect voor de natuur. Een echte aanrader voor de boekenkast thuis of in de klas.

“De boswolven” van Alex Milway is het tweede deel in de Elandeiland-reeks. Een fijne, avontuurlijke reeks voor jonge lezers die naast leesplezier ook respect voor de natuur bijbrengt.

Dankjewel Uitgeverij Lemniscaat voor dit leuke tweede deel in de reeks.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713463
Verschijningsdatum: 4/10/2022
Aantal bladzijden: 168
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s