De grote tandenpoetshulp – Sophie Schoenwald & Günther Jakobs

Leeuw Louie heeft een probleem!  Als hij zijn mond opendoet en begint te lachen, dan ziet het ernaar uit dat Louie al heel lang zijn tanden niet meer gepoetst heeft.  Gelukkig schieten de dieren te hulp om Louie te leren hoe dat precies moet, dat tandenpoetsen!

Sophie Schoenwald en Günther Jakobs maken samen erg leuke prentenboeken over alledaagse thema’s en problemen, met dieren in de hoofdrol.  Met dit nieuwe, stevige kartonboek willen ze jonge kinderen tonen hoe dat tandenpoetsen precies moet en waarom dat zo belangrijk is.  Op elke pagina worden kinderen uitgedaagd om actief mee te werken tijdens het voorlezen.  Ze moeten leeuw achter zijn oren kietelen, de dieren optrommelen of hard op de tube tandpasta knijpen.  Dat maakt het verhaal niet alleen erg interactief en leuk, maar leert kinderen al spelend tandenpoetsen.  De kleurrijke illustraties en grappige personages maken het plaatje compleet.  Dit boek verdient absoluut een plaatsje in elke school- of klasbib zodat kinderen op een ludieke manier rond tandenpoetsen aan de slag kunnen gaan, maar ook thuis zal dit boek zeker een meerwaarde bieden wanneer ouders hun kinderen willen aanzetten tot tandenpoetsen.  Een echte aanrader!

“De grote tandenpoetshulp” is een bijzonder leuk en leerrijk prentenboek van Sophie Schoenwald en Günther Jakobs, dat kinderen leert en aanzet tot tandenpoetsen.

Dankjewel Uitgeverij De Fontein voor dit bijzondere prentenboek!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789026165436 – Verschenen op 23/05/2023 – 24 p. – Uitgeverij De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s