Greenfeast – heerlijke recepten voor de lente en de zomer – Nigel Slater

Nigel Slater, de schrijvende kok is in het Verenigd Koninkrijk al jaren bekend. Hij schrijft er columns en boeken over voeding en maakte verschillende programma’s rond voeding. De laatste jaren merkte Nigel dat hij steeds meer plantaardig at en vlees of vis niet meer in zijn gerechten integreerde. Met Greenfeast geeft hij ons een inkijk in wat hij zelf op dagelijkse basis eet. Zelf noemt hij dit boek eerder een inspiratieboek dan een kookboek. Het boek bevat 110 eenvoudige recepten, gebaseerd op seizoensgebonden groenten. Ze geven heel wat inspiratie om groenten als hoofdrolspeler op je bord te presenteren.
Heel wat gerechten kunnen ook perfect als bijgerecht geserveerd worden en zullen ook heel wat vlees- en viseters kunnen bekoren.

Ik maakte ondertussen al enkele gerechtjes uit dit boek en die zijn echt heerlijk en origineel, zonder dat je een hele resem ingrediënten nodig hebt.
Op de foto zie je een heerlijke salade van tomaten en radijzen met gebakken gnocchi. Dit originele gerechtje kon ons volledige gezin wel bekoren en ik ben er dan ook van overtuigd dat zijn heerlijke gerechtjes in de volgende weken heel vaak op het menu zullen komen.

Met dank aan Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s