Balkan Blues – Nils Elzenga

Nils reist een maand lang door de Balkan met zijn vader.  Zijn moeder stierf toen hij zeventien was en sindsdien hebben ze geen goede band meer.  Ze weten niet hoe ze met het verdriet van de ander moeten omgaan. Tijdens hun reis doorheen de Balkan ontdekken ze elkaars kleine kantjes, maar beseffen ze ook dat ze meer op elkaar lijken dan ze dachten.  

Vader en zoon gaan in dit boek op zoek naar zichzelf en naar elkaar, verteld tegen de achtergrond van de rijke geschiedenis van de Balkanlanden die ze doorkruisen.  Dit resulteert in een eerlijk, soms grappig, soms droevig verslag over de band tussen vader en zoon. Dit intieme verhaal heeft heel wat aandacht voor de psychische kwetsbaarheid van beide karakters, die beiden een depressie doormaakten.  Doorheen het boek wordt de band tussen vader en zoon sterker en komt er eindelijk ruimte in hun relatie om moeilijke gesprekken de baas te kunnen.  

Deze mooie biografie geeft een intiem beeld van de kwetsbare band tussen vader en zoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s