De ballonnen van opa – Jessie Oliveros & Dana Wulfekotte

Lucas heeft heel wat ballonnen met herinneringen in. Zijn mama en papa, en ook zijn opa die hebben er nog veel meer! Hoe ouder je bent hoe meer herinneringen je hebt. Maar er is iets mis met opa, zijn ballonnen vliegen weg. Lucas wil ze vangen, maar dat lukt niet. Lucas wordt hier erg verdrietig van, en op een dag is opa alle ballonnen kwijt. Maar gelukkig is Lucas er nog die heel wat extra ballonnen krijgt met alle verhalen die zijn opa hem ooit vertelde.

Dit prentenboek is echt een pareltje. Het boek is in zwart-wit getekend en enkel de ballonnen in het boek zijn in kleur. Dit zorgt ervoor dat de herinneringen echt in de kijker staan. Dit boek is met veel emotie geschreven en brengt het moeilijke onderwerp dementie op een beeldende manier tot leven. Dit maakt het makkelijker om met kinderen over dit onderwerp te praten. Fijn aan dit boek is ook dat ondanks de trieste boodschap er toch een positieve wending aan het verhaal wordt gegeven.

Bedankt aan VBK België en Kokboekencentrum voor het recensie-exemplaar.

Een gedachte over “De ballonnen van opa – Jessie Oliveros & Dana Wulfekotte

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s