Sophie op de daken – Katherine Rundell

Vandaag verschijnt het nieuwe jeugdboek “Sophie op de daken” van Katherine Rundell.  Na “Feo en de wolven” en “De ontdekkingsreiziger” is dit het derde boek van Rundell dat naar het Nederlands vertaald werd.  Katherine won met haar jeugdboeken verschillende prestigieuze prijzen in het buitenland. Ik mocht het boek in avant première lezen dankzij VBK België!

Sophie wordt als eenjarige gered van een zinkend schip door Charles Maxim.  De alleenstaande man besluit haar voogd te worden.  De moeder van Sophie is onbekend en iedereen denkt dat ze overleden is, maar Sophie is daar niet van overtuigd want herinnert zich haar mama tijdens de schipbreuk.  Op een dag ontdekt ze per toeval een aanwijzing in de cellokist waarin ze gevonden werd.  Die aanwijzing brengt haar naar Parijs, waar ze met de hulp van de daklopers op zoek gaat naar haar mama.

Dit is een jeugdboek zoals ik ze graag lees!  Het combineert een stevige dosis avontuur en fantasie met een aantal verborgen levenslessen.  Kinderen zullen Sophie heel snel in hun hart sluiten.  Ze is een beetje anders dan anders, maar net dat zorgt ervoor dat iedereen zich wel ergens in zal herkennen.  Haar doorzettingsvermogen en de manier waarop ze in het leven staat zijn een voorbeeld voor velen.  Het verhaal is spannend en geschreven in een heel mooie taal.

Een aanrader voor lezers vanaf 10 jaar!

Wens je dit boek te kopen, vergeet dan niet om je lokale boekhandel te steunen of bestel via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s