Uit het hoofd – Yamina Benahmed Daho

Dit aparte boek heeft me echt geraakt.  In “Uit het hoofd” door Yamina Benahmed Daho wordt Alya op oudejaarsnacht aangerand en ontsnapt ze aan een verkrachting.  In gesprekken met politie en hulpverleners vertelt ze haar verhaal.  Hoe deze gebeurtenissen blijven malen in haar hoofd en hoe ze een invloed hebben op haar dagelijkse leven.  Ze lijdt aan slapeloosheid en heeft angstaanvallen.  Het gewone dagelijkse leven opnemen valt haar erg zwaar.  Tot na het proces 5 jaar na de gebeurtenissen blijft ze zich onveilig voelen.

Dit korte boekje is heel intens en toont hoe verstrekkend de gevolgen zijn in het leven van Alya.  Het toont dat dergelijke gebeurtenissen vaak wat weggelachen worden, maar de betrokken vrouwen zijn voor het leven getekend.  Deze mooie maar schokkende getuigenis benadrukt de nood aan een MeToo-beweging. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s