De berenrug – Dimitri Bontenakel

Kaap Ursus is een eiland dat zich midden in de Noord-Atlantische Oceaan bevindt.  De bewoners zijn één voor één schipbreukelingen die een leven opgebouwd hebben op een eiland ver van alle andere beschaving.  Het eiland heeft de laatste jaren te kampen met tegenspoed en ongeluk.  Er worden geen kinderen meer geboren en er groeien geen bomen meer. Dit zorgt voor heel wat spanningen, ongenoegen en jaloersheid onder de bewoners.  Ellie, een meisje van 19, is onderwijzeres op het eiland, maar binnenkort zal ze geen leerlingen meer hebben.  Haar stiefvader wil dat ze de zorg over de vuurtoren op zich neemt.  Ellie wil echter meer en zou graag het eiland verlaten.  

In prachtige beschrijvingen neemt Dimitri Bontenakel je mee naar een eiland, waar wie er aanspoelt gedoemd is er voor altijd te blijven. De kleine gemeenschap gaat gebukt onder het ongeluk dat hen overkomt.  Enkele starre individuën nemen er steeds meer de touwtjes in handen en op het eiland is geen plaats meer voor dromen of creativiteit.  Dit boek belicht mooi het psychologisch effect van het leven in een kleine gemeenschap.  De gedetailleerde beschrijvingen zorgen ervoor dat je als het ware met de personages mee wandelt op het eiland.  Bontenakel weet de spanning op te bouwen en de ontknoping is werkelijk voor de laatste pagina gereserveerd. 

De Berenrug is een prachtig boek voor lezers die houden van psychologische romans en natuurromans.  Warm aanbevolen!

Bedankt aan Elke dag boeken en Wereldbibliotheek voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s