Keizer Ei – Karst-Janneke Rogaar

Hoe gaat het ook weer?  Worden woordjes met korte ei of lange ij geschreven?  Voor veel kinderen is het een hele klus om dit te onthouden, maar dit knotsgekke ei-verhaal biedt een oplossing.

Heid en Teit gaan op avontuur.  Hun reis brengt hen van de wei, over een deinende zee naar een eiland met een lakei, een paleis en een keizer.  Ze stranden op het eiland, maar de keizer is niet echt bereid om Heid en Teit te ontvangen.  Hoe raken ze weer weg van het eiland?

De reis van Heid en Teit brengt hen langs zowat alle bestaande ei-woordjes. Ze zijn in het boekje duidelijk herkenbaar want zowel de tekst als de tekeningen van deze ei-woordjes zijn in het rood.  Daardoor springen ze in het oog en zijn ze makkelijker te onthouden. In het boekje is geen plaats voor de ij-woordjes, dus verwarring is er niet.  Wie het boekje regelmatig leest zal heel snel al deze woordjes onder de knie hebben. De donkergroene en rode potloodtekeningen zijn soms bladvullend en komen dan wat druk over.

Vind je Heid en Teit ook vreemde namen?  Waarom ze zo heten ontdek je in dit grappige en spannende verhaal.  Het boekje is nu te koop bij je lokale boekhandel.  Steun jij hen ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s