Melodie – Marijke van Dijk

Mel blijkt onverwachts de erfgename te zijn van een dansacademie en een groot vermogen.  Om aanspraak te maken op de erfenis moet ze gedurende een jaar incognito op de academie aan het werk. Ze gaat, ondanks daar fysieke beperking na een ongeluk, de uitdaging aan en verhuist voor minimum een jaar naar New York.  De academie zit in slechte papieren ondanks de rijkelijke schenkingen die ze ontvangen. Mel gaat niet alleen op zoek naar de geheimen van de academie, maar duikt ook in de familiegeschiedenis om te achterhalen wat er met haar moeder gebeurde. 
Tussen Mel en dansleraar Eric ontstaat al snel een vreemde, gespannen relatie.  Ze dansen om elkaar heen en komen er niet toe hun ware emoties te tonen.  Hun demonen uit het verleden zijn daar ongetwijfeld de oorzaak van.

Marijke van Dijk neemt je in haar roman mee in de bikkelharde danswereld.  Doorheen het boek ontdek je een ingewikkelde familiegeschiedenis met tal van geheimen en intriges.  De linken tussen hoofdpersonages Mel en Eric zijn heel erg aanwezig en soms brengt dat de geloofwaardigheid van het verhaal wat in het gedrang.  De personages zijn echter wel goed neergezet en met vlotte pen weet de auteur de spanning goed op te bouwen. Doorheen het boek worden op regelmatige basis Franse en Spaanse uitdrukkingen gebruikt, jammer is dat deze niet steeds correct gebruikt worden.  Dit is een christelijke roman en dat zorgt ervoor dat doorheen het verhaal christelijke passages aan bod komen.  Voor een niet-christelijke lezer zijn deze passages minder relevant, maar in het algemeen storen deze niet heel erg.

Dankzij NBD Biblion ontving ik een recensie-exemplaar van dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s