Het huis met de kersenbloesem – Sun-mi Hwang

Dae-sun Kang verhuist naar een vervallen huis waar hij als kind kort woonde.  Doorheen de jaren heeft hij het huis en alle grond rondom opgekocht en liet hij er een hek om bouwen.
Kang had geen gelukkige jeugd en dit huis was de enige plaats waar hij enkele jaren samen met zijn vader woonde voor die overleed.  Ondanks het hek om de tuin, wordt die druk bezocht door de buren, die er kippen kweken, groenten planten en er komen om te spelen.
Kang sluit de tuin hermetisch af.

Dit boek straalt kracht uit in al zijn eenvoud.  Het is prachtig geschreven en laat ruimte voor heel wat emotie. In beeldende taal schetst de auteur een mooi portret van Kang en van de omgeving waarin hij terechtkomt.  Het verhaal van Kang is bij momenten hartverscheurend, maar anderzijds ook hartverwarmend. Het is bovenal een hoopvol verhaal over de zin en onzin van de waarde van herinneringen en de kracht van vriendschap en vertrouwen.

Ik vond dit een prachtig boek dat op een eenvoudige, subtiele manier heel wat grote levensvragen aankaart.  Een sublieme ode aan de vriendschap, die ik jullie warm aanbeveel!

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s