De wens in het water – Annette Verspoor

Aisha en Zomer vinden een oud dagboek in het bos. Het is geschreven door Karel, die 11 jaar was in 1944.  In zijn dagboek beschrijft Karel hoe hij kennismaakt met Simon, die zich in een boomhut verschuilt.  Samen met Jur en Storm gaan Aisha en Zomer op onderzoek uit.  Het dagboek is best wel spannend en het viertal wil heel graag weten hoe het met Simon en Karel afgelopen is.  Ze starten hun eigen onderzoek.

Er bestaan heel wat jeugdboeken over de oorlog.  Fijn aan dit boek is dat het specifiek aandacht heeft voor de bevrijding.  Dit was best wel een moeilijke tijd waarin iedereen moest leren leven met het opgelopen verdriet, angst en de vele vernielingen in het straatbeeld. Het boek is goed geschreven en spanning en emotie vinden er beiden een plaats.  Op een luchtige manier wordt een mooi stukje geschiedenis verteld.

Een mooi, spannend verhaal over bevrijding, vriendschap en hoop voor iedereen vanaf 10 jaar!

Bedankt Elke dag boeken en Uitgeverij Marmer voor het recensie-exemplaar!

Een gedachte over “De wens in het water – Annette Verspoor

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s