Alles wat ik nog met Gizmo wil doen – Ben Davis

Lukas heeft een hond, Gizmo.  Gizmo is veertien en als hij op een dag ziek wordt laat de dierenarts weten dat hij niet zo lang meer te leven heeft.  Lukas heeft niet zoveel vrienden en Gizmo betekent heel veel voor hem.  Hij maakt een bucketlist met leuke dingen die hij nog samen met Gizmo wil beleven. Zo wil hij nog een ijsje gaan eten en een groot avontuur beleven.  Zal Lukas erin slagen al deze dingen nog met zijn lieve hond te doen?

Ben Davis is erin geslaagd een prachtig jeugdboek te schrijven dat zowel grappig, avontuurlijk als erg emotioneel is.  Samen met zijn hond beleeft Lukas heel wat grappige en leuke avonturen.  Lukas heeft het echter zelf niet zo makkelijk.  Zijn beste vriend uit de lagere school heeft hem laten vallen en zijn papa heeft een nieuwe vriendin.  Hierdoor betekent Gizmo heel veel voor Lukas.  Een gebeurtenis in Golden Beach heeft heel wat veranderd in het leven van Lukas.  Toch wil hij er kost wat kost terug naartoe met Gizmo, omdat ze daar ook heel veel plezier beleefden.

Dit boek behandelt heel wat thema’s naast de overduidelijke thema’s huisdieren en verlies, is er in dit boek ook enorm veel aandacht voor hoe Lukas zich voelt door een aantal gebeurtenissen (in het heden en het verleden).  Het boek heeft bij mij echt een gevoelige snaar geraakt.  Voor gevoelige kinderen zal het wel nodig zijn hier aandacht voor te hebben, want hoewel het boek grotendeels grappig en avontuurlijk is, zijn er aantal echt emotionele passages.

Dit boek heeft alvast mijn hart veroverd en krijgt zeker een plaatsje in mijn lijstje met beste boeken van 2020!  Warm aanbevolen!

Bedankt Standaard Uitgeverij en Leopold voor het recensie-exemplaar!

Een gedachte over “Alles wat ik nog met Gizmo wil doen – Ben Davis

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s