Plantage Wildlust – Tessa Leuwsha

1911. Oscar Brouwer krijgt de kans om directeur te worden op plantage Wildlust.  Hij verhuist met zijn vrouw Janna naar Suriname. De slavernij is recent afgeschaft en contractarbeiders zorgen voor de pluk.  Janna verlangt naar een gezin, maar een zwangerschap blijft uit.  Oscar moet het opnemen tegen de tirannieke opzichter Creebsburg.  Spanningen zijn nooit ver weg op de plantage.  Beiden moeten hun verwachtingen bijstellen en zoeken ze hoe ze in deze wereld hun mannetje kunnen staan zonder zichzelf te verliezen.

Tessa Leuwsha schreef reeds verschillende romans, waarin het koloniale thema vaak terugkomt.  Voor deze romans werd voor verschillende prijzen genomineerd.

In deze mooie roman van Tessa Leuwsha wordt er niet geromantiseerd.  Met een objectieve kijk wordt het verhaal van Oscar en Janna Brouwer verteld. De auteur schetst een helder beeld van de wankele relatie tussen de verschillende standen in een koloniaal tijdperk zonder slavenarbeid.  Bovendien heeft ze veel aandacht voor het dagelijkse leven op de plantage.  Hoewel het een fictief verhaal is, is het zo geschreven dat het waargebeurd zou kunnen zijn.  Het is erg vlot geschreven en leest makkelijk weg.  Knap hoe een moeilijk thema op een luchtige manier gebracht wordt.

“Plantage Wildlust” is een mooie roman voor liefhebbers van historische romans zonder romantische franjes.  

Bedankt VBK België en Atlas Contact voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s