Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker – Harmen van Straaten

Mattias moet met zijn ouders naar de notaris.  Daar krijgt hij te horen dat hij het hotel van zijn tante Koosje erft.  Om recht te hebben op de erfenis moet hij tijdens de vakantie in het hotel gaan logeren zonder zijn ouders.  Hij gaat helemaal alleen met de trein naar zee.  Onderweg maakt hij kennis met verschillende mensen, die hem allemaal de reis afraden.  Ook de majoor die hem van het station afhaalt lijkt het niet leuk te vinden dat hij komt.  En waar is tante Koosje?

Dit spannende, grappige en knotsgekke avontuur zal jonge lezers vanaf 7 à 8 jaar zeker kunnen boeien.  Het verhaal is vlot geschreven en op elke pagina gebeurt er wel iets, van een ontmoeting met een gek personage, een grappige gebeurtenis tot een mysterieuze boodschap.  Hierdoor blijft het boek boeiend en spannend tot de laatste pagina.  De mooie tekeningen zorgen ervoor dat geen al te grote stukken tekst op een pagina staan.  Jonge lezers zullen zo optimaal kunnen genieten van het verhaal.

Bedankt aan Standaard Uitgeverij en Kinderboeken.nl voor het recensieexemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s