Geel is de kleur van de zomer – Klaas Knooihuizen

Antwan belooft om op de hond van een ex-collega te passen.  Daarvoor verblijft hij in diens appartement.  Door een dom ongeval overlijdt de hond. Hij probeert een oplossing te vinden voor dit probleem.  Ondertussen overpeinst hij zijn leven.  Antwan lijkt nooit echt opgegroeid, leeft al vele jaren als een student, werkt als dj en heeft geen vaste relaties.  Wanneer hij besluit een vaste job te zoeken, lijkt zijn leven een andere wending te nemen. Antwan heeft echter moeite om relaties duurzaam op te bouwen en zit zelden op dezelfde golflengte.

Antwan is een wat vreemd personage dat niet aan de verwachtingen van de maatschappij kan of wil voldoen.  Met een ietwat cynische kijk schetst Klaas Knooihuizen een kritisch beeld van onze maatschappij en de verwachtingen waaraan we stilzwijgend moeten voldoen.  Mensen als Antwan hebben moeite om in dergelijke maatschappij hun plaatsje te vinden.  Zowel qua communicatie als qua gedrag lijkt hij weinig aansluiting te vinden bij zijn medemensen.  Hierdoor lijkt hij overal een buitenbeentje, maar dat stoort hem zelf niet zo erg.  

Het verhaal is goed geschreven en het is niet moeilijk om met Antwan mee te voelen.  Toch kreeg ik nooit helemaal connectie met het personage, waardoor ik een beetje op mijn honger bleef zitten.  

Klaas Knooihuizen is journalist en schrijver, eerder schreef hij een aantal kortverhalen.  Dit is zijn debuutroman.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Thomas Rap voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s