En de wereld zei ja – Kaia Dahle Nyhus

Vorige week kreeg ik onverwacht dit prentenboek in de brievenbus.  Eén blik was genoeg om te zien dat Uitgeverij Samsara opnieuw een pareltje op de markt brengt.

Op een originele manier is de Noorse Kaia Dahle Nyhus erin geslaagd een kleurrijk prentenboek te maken over het ontstaan en de evolutie op onze aarde.  De kleurrijke illustraties zijn bladvullend en spatten van het papier.  Voor de vertaling gebruikte Bette Westera korte duidelijke zinnen, die de boodschap krachtig overbrengen.  Dit boek gaat verder dan de evolutietheorie en is eigenlijk een reis doorheen de geschiedenis sedert het ontstaan van de wereld.  Daarbij is er heel wat aandacht voor de mens die steeds meer wil, en hierdoor de wereld en zijn inwoners niet steeds goed behandelt.

“En de wereld zei ja” is een prachtig prentenboek dat op een originele manier de evolutie van de wereld en de mensheid tot een bespreekbaar thema maakt.  Het is een ideaal boek om met kinderen een gesprek te voeren over de invloed van de mens op aarde en hoe we het beter kunnen doen. Een boek om samen te lezen en te ontdekken met kinderen vanaf 5 jaar.

Bedankt Uitgeverij Samsara voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s