Dochters van een nieuwe tijd – Carmen Korn

Henny, Käthe, Lina en Ida kijken net na de Eerste Wereldoorlog uit naar een nieuwe toekomst.  Met hun verschillende afkomst hebben ze elk hun eigen dromen en verwachtingen.  Ze leven allen in Hamburg, maar gaan elk hun eigen weg, bouwen een carrière op of stichten een gezin. Duitsland heeft het niet makkelijk met de wederopbouw van zijn land en de sterke inflatie. De opkomst van Hitler en een nieuwe oorlog maken het de vrouwen niet makkelijk en ze krijgen heel wat te verduren.  Elk heeft zijn geheimen, problemen en politieke voorkeuren.  

“Dochters van een nieuwe tijd” is het eerste deel van een trilogie die het leven van deze vrouwen gedurende een volledige eeuw volgt.  Carmen Korn vond inspiratie voor haar boek in de vele verhalen die de vrouwen in haar familie vertelden.

Het boek is vlot geschreven en leest als een trein.  Het verhaal van de vier vrouwen is met veel gevoel geschreven.  Er zijn heel wat personages in het boek, het is dus belangrijk om bij de les te blijven.  Het kan handig zijn om een lijstje met de personages (en de linken onderling) aan te leggen van bij het begin van het boek. 
Het is erg boeiend om te lezen hoe deze vrouwen zich staande proberen te houden in moeilijke tijden.  Bij het begin van het boek hebben ze allen vele dromen en verwachtingen, maar door de moeilijkheden in Duitsland moet elkeen van hen zijn verwachtingen bijstellen en er het beste van maken.  

“Dochters van een nieuwe tijd” is een meeslepende historische familieroman met de nodige spanningsopbouw.  Lezers van Sarah Lark en Elizabeth Jane Howard zullen er zeker kunnen van genieten!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s