Het eerlijksheidsexperiment – Clare Pooley

Monica, de eigenares van een café vindt een schriftje achtergelaten op een van de tafels.  Eerst denkt ze dat iemand het schrift vergat.  Als ze de titel “Het eerlijkheidsexperiment” opmerkt, ziet ze dat het met opzet achtergelaten werd door Julian Jessop, een kunstenaar op rust, die wil weten wat er gebeurt als iedereen gewoon de waarheid zou vertellen.  Het schriftje begint zo aan een tocht langs de levens van de diverse personages.  Door het schriftje worden de levens van de personages verweven en worden nieuwe vriendschappen gesmeed.

“Het eerlijkheidsexperiment” is het debuut van Clare Pooley, die jarenlang in de reclamewereld werkte.  En wat voor één!  Deze originele feelgood roman leest als een trein.  Door de opzet van het verhaal komen er stelselmatig nieuwe personages bij en krijg je telkens even de tijd om deze te leren kennen.  Eén voor één zijn hebben ze hun eigen problemen, bezorgdheden en staan ze anders in het leven.  Ondanks deze verscheidenheid vinden ze elkaar.  Elk op hun manier dragen ze ertoe bij het leven van een ander beter te maken. Een hartverwarmend boek over vriendschap, relaties opbouwen, verbondenheid en eerlijk zijn met jezelf in de eerste plaats.

“Het eerlijkheidsexperiment” is een heerlijk boek om tijdens een warme zomeravond ongedwongen van te genieten.  Ideale vakantielectuur dus!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s