Alex M. en de boeken van de nacht – J.A. White

Alex heeft weinig vrienden en zijn grootste hobby is griezelverhalen schrijven.  Op een nacht hoort Alex zijn favoriete griezelfilm in één van de appartementen van de buren spelen.  Hij wordt erdoor aangetrokken en mag bij de buurvrouw naar de film gaan kijken.  Eenmaal binnen verdwijnt de deur en Alex kan geen kant meer op.  De buurvrouw blijkt een heks te zijn, het appartement lijkt te leven en Yasmin zit ook gevangen in het appartement.  Kunnen de griezelverhalen van Alex hen helpen om te ontsnappen?

Dit vlot geschreven jeugdboek is origineel is zijn soort.  De gebroeders Grimm lijken wel in De Griezelbus van Paul van Loon geklommen te zijn om samen een verhaal te schrijven.   Het verhaal is spannend, er is ruimte voor heel wat fantasie en af en toe is er wel een echt griezelmomentje.  Dit griezelsprookje houdt lezers tot de laatste pagina’s in spanning om te komen tot een verrassende en onverwachte ontknoping.  Met zijn 308 pagina’s en zonder prenten is dit boek in de eerste plaats voor goede lezers vanaf 9 jaar, maar ook kinderen die niet zo vaak lezen worden ongetwijfeld opgeslokt door het verhaal als je ze kan overtuigen die eerste pagina’s te lezen.

Een tof fantasyboek voor durvers die graag lezen van 9 tot 12 jaar!

Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

ISBN-nummer: 9789401468176
Verschijningsdatum: 3/06/2020
Aantal bladzijden: 392
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s