Watergeheimen – Lynne Bryant

Avery is als zwangere 17-jarige gevlucht uit haar geboorteplaats in Mississippi. Ze heeft met haar dochtertje een nieuw leven opgebouwd in Colorado. Met haar familie heeft ze amper nog contact omdat ze niet konden aanvaarden dat ze een relatie had met een donkere jongen.  Het huwelijk van haar broer brengt haar ertoe toch terug te gaan naar haar geboorteplaats.  De gezondheid van haar dochter dwingt haar op zoek te gaan naar haar roots en de familiegeheimen.

Vanuit het perspectief van Avery, haar moeder Marion en grootmoeder Willadean wordt de familiegeschiedenis stapsgewijs duidelijk.  Willadean heeft een goede band met de zwarte gemeenschap en geeft hen les.  Marion wordt hierdoor niet aanvaard door haar vrienden op de privéschool en spant zich al haar hele leven in om haar plaatsje te vinden in blanke societykringen.  Avery heeft geen al te goed band met haar moeder en kan zich meer vinden in de levenswijze van Willadean. Het verhaal van het drietal loopt van 1941 tot 2001.  Het is schokkend om te lezen dat er in die tijdspanne weinig veranderd is en dat racisme nog welig tiert in Mississippi.

“Watergeheimen” is een sterke historische roman die een verhelderende blik werpt op het leven in de zuidelijke Amerikaanse staten.

  • ISBN-nummer: 9789023959854
  • Verschijningsdatum: 3/06/2020
  • Aantal bladzijden: 445
  • Uitgeverij: Mozaiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s