Papa Draak wordt niet meer beter – Sascha Groen

Met “Papa Draak wordt niet meer beter” heeft Sascha Groen een erg pakkend prentenboek gemaakt.  Zoals de titel al doet vermoeden is papa draak ziek.  Hij heeft Drakie altijd van alles geleerd en Drakie kijkt erg naar hem op.  Als papa ziek wordt en als duidelijk wordt dat hij niet meer beter kan worden, zorgt dit voor veel verdriet in het gezin.  Ze doen er alles aan om papa zoveel mogelijk te helpen.  Hij krijgt zelfs zijvleugels om te leren vliegen.  Op een dag gebeurt het onvermijdelijke en papa overlijdt.  Het gezin moet zonder papa verder en dat is niet makkelijk. Gelukkig heeft papa Drakie veel geleerd en ze beseft dat ze dat voor altijd kan koesteren.

Met veel liefde en gevoel wordt dit pakkende verhaal verteld.  De grote, kleurrijke prenten geven de sfeer van het boek erg goed weer.  De verschillende gevoelens die kinderen kunnen doormaken als ze geconfronteerd worden met ziekte, dood en rouw komen duidelijk aan bod.  Dit boek kan dan ook een grote hulp zijn om deze moeilijke thema’s met kinderen bespreekbaar te maken en te laten zien dat het best ok is om boos, bang en verdrietig te zijn in dergelijke situaties.

Per verkocht boek wordt schenkt uitgeverij De Witte Leeuw € 1 aan de stichting ALS.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en uitgeverij De Witte Leeuw voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN-nummer: 9789492901682
  • Verschijningsdatum: 15/06/2020
  • Aantal bladzijden: 28
  • Uitgeverij: Witte Leeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s