Het geheim – Kathryn Hughes

Beth heeft een zoontje dat een nieuwe nier nodig heeft.  Noch Beth noch haar man zijn geschikte donoren.  Beth groeide op met enkel haar moeder in haar leven. Nu die plots overleden is, kan ook Mary geen antwoorden meer geven op haar vragen rond haar familie.  Beth gaat graven in haar verleden in de hoop antwoorden te vinden die haar zoontje kunnen redden.  Wat ze uiteindelijk ontdekt slaat in als een bom.

Dit emotionele boek wordt in twee periodes verteld.  De eerste verhaallijn start in 1975, de tweede in 2016.  Pas in het tweede deel van het boek wordt de link tussen beide verhalen stilaan duidelijk.  De geheim in het verleden van Beth zijn niet de minste en van een andere aard dan je aan de start van het verhaal zou verwachten.  Dat maakt het verhaal best wel origineel.  Het boek is goed geschreven en leest erg vlot.  De combinatie van een mysterieuze achtergrond met het emotionele gegeven van een ziek kind zorgt voor een boeiende roman die heel wat lezers zal kunnen bekoren.

Met dank aan Overamstel Uitgevers en The House of Books voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s