De school van de magische dieren 3 – Avontuur in het donker – Margit Auer

De school van de magische dieren is ondertussen aan zijn derde deel toe!  Heel wat leesplezier in Harry Potter-stijl voor jongere lezers, dus. 
Sommige leerlingen van de Wintersteinschool ontvingen in de vorige boeken een magisch dier.  Meneer Morrison reist de wereld rond om de magische dieren te verzamelen en ze met de juiste leerling te koppelen.  Slechts enkele mensen zijn op de hoogte van het bestaan van deze dieren.  Als een buitenstaander de dieren ziet verstenen ze en zien ze eruit als een knuffeldier. 

In dit derde boek is weer heel wat plaats voor avontuur! Miss Cornfield organiseert een leesnacht op school. Wanneer de stroom uitvalt gaan de jongens op zoek naar de oorzaak in de griezelkelder.  Daarbij raken ze opgesloten, gelukkig is hulp van de magische dieren nooit veraf.  Als Ida ontdekt dat het gemeentebestuur de grote boom op het plein wil kappen om parkeerplaatsen te maken is ze heel erg boos en wil ze actie ondernemen.  Alleen is dat wat moeilijk. Gelukkig zijn haar klasgenoten en de magische dieren paraat om haar te helpen. Uiteraard kunnen ook in dit boek een aantal klasgenoten kennismaken het hun magische dier.

“De school voor de magische dieren” is een leuke reeks voor jonge lezers vanaf het tweede leerjaar.  Er is steeds ruimte voor avontuur, wat magie en spanning, zonder dat de verhalen te eng worden.  Ideale boekjes voor kinderen die geboeid zijn door Harry Potter, maar te jong zijn om deze soms enge of te moeilijke verhalen te lezen.  

Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN-nummer: 9789401461955
  • Verschijningsdatum: 3/06/2020
  • Aantal bladzijden: 195
  • Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s