Geef Wacht! – Tom Mariën en Yule Hermans

In opdracht van de Koning staat de Wachter op uitkijk, dag na dag.  Met zijn speer en zijn hoorn houdt hij de wacht.  Als er van de andere kant iets opduikt moet hij op zijn hoorn blazen, want de Koning houdt niet van verandering.  Dag na dag gebeurt er niets.  De Wachter overpeinst en droomt vol verwachting van de overkant.  Op een dag is hij het wachten moe en neemt hij een besluit.  Hij gaat op zoek naar de overkant. Zijn reis brengt hem langs woeste zeeën, een aardige walvis en een kapitein die houdt van verandering. De twijfel slaat toe bij de Wachter.  Een lieve schildpad brengt raad.

Tom Mariën & Yule Hermans gingen voor dit prentenboek een mooie samenwerking aan.  Tom gaat de filosofische toer op en Yule creëerde bladvullende prenten die het verhaal in beeld brengen. Anders dan bij vele prentenboeken gaat er veel aandacht voor de poëtische tekst die aanzet tot nadenken over het leven.  De bijhorende  illustraties zijn prachtig en door het mooie spel met kleuren, perspectief en de hersenschimmen van de Wachter wordt het verhaal echt tot leven gebracht.  In mooie beelden schept Tom een verhaal over op zoek gaan naar jezelf en je plekje op deze wereld, en hoe dat niet steeds loopt zoals je verwacht of hoopt.  

Dit boek is bovenal geschikt om met kinderen uit de lagere school na te denken over het leven en wat je ervan verwacht. Het zet aan tot filosoferen en het onder woorden brengen van verwachtingen en dromen.  Het leert ook dat niet alles is wat het lijkt en het belang van te blijven geloven.  Bij dit boek is het nodig om tijd te nemen, veel gaat verloren als je het alleen maar voorleest en geen ruimte laat om er daarna over na te denken en te praten.

Geef Wacht is een groots boek over dromen, tegenslagen, zoeken, soms niet vinden, en toch altijd blijven doorgaan!  

Bij het boek horen een aantal mooie filmpjes die speciaal voor de Jeugdboekenmaand gemaakt werden.

Met dank aan Tom Mariën, Uitgeverij Van Halewyck en Uitgeverij Pelckmans om mij de kans te geven deel te nemen aan de blogtour voor dit boek.

  • ISBN-nummer: 9789463830171
  • Verschijningsdatum: 3/03/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: Van Halewyck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s