De eerste sneeuw – Ines Enbrie

Al op haar eerste werkdag als leerkracht valt Alice als een blok voor de charmes van collega Matteo. Als Matteo haar na zes maanden opbiecht dat hij gehuwd is en een kind verwacht scheiden hun wegen.  Na enkele moeilijke maanden bouwt Alice een ander leven op en denkt ze gelukkig te zijn met haar man en kinderen.  Vijfentwintig jaar na hun eerste ontmoeting kruisen de wegen van Alice en Matteo opnieuw in Palermo.  De passie laait onmiddellijk terug op en in gestolen momenten vluchten ze uit de realiteit.  Alice heeft het steeds moeilijker om terug te gaan naar het gewone leven.

“De lichtstad bleef op de achtergrond en vervaagde tot een stille getuige van een liefdespaar dat vluchtte voor geknechte levens. Parijs werd hun Parijs. De werkelijkheid was de droom nog niet binnengedrongen. Een idylle die de vergankelijkheid nog niet in zich droeg.”

Ines Enbrie slaagt erin met haar debuutroman vanaf de eerste pagina’s te boeien.  Door de prachtige, filmische beschrijvingen waan je je zomaar in Parijs of Palermo.  De passionele relatie tussen Alice en Matteo staat centraal, maar ook de innerlijke onrust die het leven van Alice steeds moeilijker maakt, krijgt een mooie plaats in het verhaal. Bij momenten spatten de passie en sensualiteit van het papier.  Dit gebeurt echter steeds smaakvol en met veel gevoel. 

“De wereld waarin ze met Matteo leefde was er een zonder beslommeringen. Alice geloofde graag dat die andere wereld bestond en misschien echter was dan de bekende wereld die haar beviel maar niet volstond.”

“De eerste sneeuw” is een prikkelende, smaakvolle, zomerse roman die je niet onberoerd zal laten.

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN-nummer: 9789089248336
  • Verschijningsdatum: 19/06/2020
  • Aantal bladzijden: 246
  • Uitgeverij: Houtekiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s