De brief om middernacht – Benjamin Read & Laura Trinder

Er gebeuren vreemde dingen in het leven van Emily.  Na midden in de nacht een brief ontvangen te hebben vertrekt haar moeder.  Haar vader wordt steeds ongeruster en als hij besluit op zoek te gaan naar haar moeder, verdwijnt ook hij. Emily kan maar één oplossing bedenken en besluit ze te gaan zoeken.  Tijdens haar toch wordt ze achtervolgd door een vreemd wezen.  Ze belandt in een geheime wereld in het Londen van de victoriaanse tijd waar magie en monsters de plak zwaaien.  Om haar ouders te vinden moet ze mensen vertrouwen. Maar kan ze wel iemand vertrouwen? En wat is haar connectie met deze magische wereld?

Vanaf de eerste pagina van dit boek word je meegesleept in een fantastisch, magisch verhaal dat leest als een film.  De personages en beschrijvingen zijn levendig en kleurrijk en zorgen ervoor dat het verhaal echt tot leven komt.  Je ziet de personages en de omgeving als het ware voor je.  Het verhaal is erg origineel en zal heel wat kinderen (10 +) én volwassenen kunnen boeien. 

“De brief om middernacht” is het eerste deel in een reeks.  Het tweede deel verscheen recent reeds in het Engels onder de titel “The Midnight Howl”.  Op de website van de auteurs vind je trouwens enkele leuke activiteitjes die je kan doen als je het boek hebt gelezen (Engelstalig).

“De brief om middernacht” is een magisch avontuur durvers vanaf 10 jaar.

Bedankt Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN-nummer: 9789025878962
  • Verschijningsdatum: 3/06/2020
  • Aantal bladzijden: 290
  • Uitgeverij: Leopold

Een gedachte over “De brief om middernacht – Benjamin Read & Laura Trinder

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s