Zomerboek – Tove Jansson

Sophie brengt met haar oma en papa de zomers door op een eiland voor de Finse kust.  Ze verblijven er op een eenvoudige manier en op het ritme van de natuur.  Er is ruimte voor verveling en fantasie. De band tussen Sophie en haar oma is eigenwijs.  Ze hebben elk hun eigen denkwijze en manier van leven en willen elkaar niet altijd tegemoet komen. 

In dit kleine maar fijne boekje wordt hun unieke band beschreven aan de hand van hun gesprekken en belevenissen op het kleine, moerassige eilandje.  Het meisje mag er haar angsten en verlangens uiten.  Oma mag er mijmeren over haar verleden.  Ze beleven er een aantal gekke avonturen waar oma graag in meegaat en soms ook eens de hoofdrol in speelt.

“Zomerboek” is een boekje om traag te lezen.  Door de geringe dikte kan je het makkelijk in één ruk uitlezen, maar het boekje leent zich meer tot het dagelijks lezen van een hoofdstukje om zo de personages, hun bekommernissen en gekke fratsen helemaal tot je te laten komen.  Het is een ode aan het eenvoudige leven in harmonie met de natuur.

Tove Jansson (1914 – 2001) werd wereldberoemd met haar Moomins, ze was echter ook schilder en illustrator en schreef verhalen en romans die intussen in Finland tot de klassiekers behoren.

Bedankt L&M Books en Uitgeverij De Geus voor het recensie-exemplaar!  

  • ISBN-nummer: 9789044540598
  • Verschijningsdatum: 10/07/2020
  • Aantal bladzijden: 174
  • Uitgeverij: De Geus

Een gedachte over “Zomerboek – Tove Jansson

  1. Leuke tip! Ik zag het boek toevallig liggen in de boekwinkel en toen trok het me al wel. Maar boeken die geschikt zijn voor traag lezen, zijn vaak de mooiste. 🙂 Ik ga het boek zeker op mijn to-read lijstje zetten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s