Het geheim van Belmonte – Antonia Riepp

De Duitse Simona erft onverwacht een huis van haar oma Franca in de Marken in Italië.  Ze wist niet van het bestaan van dat huis af.  Hoewel Simona een goede band had met haar oma en door haar opgevoed was, weet ze weinig over haar afkomst en verleden.  Omdat ze net haar job als landschapsarchitect verloren is en niet erg zeker is over haar relatie met Sebastian, besluit ze een tijdje naar het huis in Italië te gaan.  Het huis blijkt een mooie gerestaureerde hoeve te zijn met een moestuin en boomgaard, gelegen in een slaperig, middeleeuws dorpje.  In een kast ontdekt ze een cassette met een boodschap van haar oma.  In Italië duikt ze in het verleden en gaat ze op zoek naar zichzelf.

 
Deze roman heeft drie verhaallijnen, één in het heden waarbij Simona op ontdekking gaat in Italië, een tweede die Teresa, de overgrootmoeder van Simona volgt en een derde die het levensverhaal van Franca vertelt.  Het boek leest erg vlot, bovendien wordt de spanning goed opgebouwd en komen de familiegeheimen stapsgewijs naar boven.  Het boek heeft heel wat aandacht voor de rol van vrouwen binnen het gezin en hoe die rol geëvolueerd is.  

Van bij het begin word je meegesleept in het verhaal waardoor het boek moeilijk weg te leggen is.  De beschrijvingen zijn heel erg mooi, waardoor je je zo in Italië waant.

“Het geheim van Belmonte” is een uitstekende historische roman en een ideaal vakantieboek om even helemaal bij weg te dromen!

Bedankt Overamstel Uitgevers en The House of Books voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN-nummer: 9789044355253
  • Verschijningsdatum: 12/05/2020
  • Aantal bladzijden: 447
  • Uitgeverij: The House Of Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s