De wilde stilte – Raynor Winn

Ik las vorig jaar “The Salt Path” in de originele, engelstalige versie en het boek had een grote indruk op me nagelaten.  Toen ik merkte dat de opvolger eerder in het Nederlands verscheen dan in het Engels, kon ik het niet laten om “De wilde stilte” in het Nederlands te lezen.  Ik was aangenaam verrast dat de vertaling me evenveel kon raken als het origineel.

Nadat Ray en Moth het South West Coast Path gelopen hebben, hebben ze onderdak gevonden in een appartementje in een kerk.  Moth is gestart met een opleiding ondanks de diagnose van CBD.  Ray heeft moeite om haar weg te vinden in dit nieuwe leven dat zich niet in de natuur afspeelt.  Als haar boek verschijnt komen ze  in contact met Sam, die hen een nieuwe kans geeft om een leven op te bouwen op een oude boerderij in Cornwall.

De natuur is de rode draad in het verhaal van Ray.  Als kind al had ze een uitzonderlijke band met de aarde en ook vandaag heeft ze nog dagelijks nood aan contact met de natuur.  Het is dus niet verwonderlijk dat het leven in een appartementje in een kerk zonder tuin haar tegenvalt en ze moeite heeft om de draad op te pakken.  In haar tweede boek zijn haar innige relatie met Moth en haar band met de natuur de rode draad.  Ze weet mij telkens weer te raken met haar prachtige beschrijvingen.  Als ze plaatsen beschrijft waar je zelf reeds geweest bent, merk je pas hoe goed ze erin is. 

“De wilde stilte” behandelt enerzijds het verleden van Ray en Moth, zo ontdek je hoe ze elkaar leerden kennen en hoe sterk hun onderlinge band is.  Anderzijds neemt Ray je mee in hun nieuwe leven, de ontdekkingen die ze doen en de uitdagingen die ze moeten aangaan.  In alles wat ze schrijft is er steeds die diepe band met de aarde.  

“De wilde stilte” is een boek dat ons laat stilstaan bij de manier waarop we leven en hoe met de ons omringende natuur omgaan.  Het is een pleidooi om eenvoud te omarmen en onze band met de natuur te herstellen.  Warm aanbevolen!

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans en Uitgeverij Balans voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN-nummer: 9789463821049
  • Verschijningsdatum: 3/06/2020
  • Aantal bladzijden: 318
  • Uitgeverij: Uitgeverij Balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s