Een zomer lang geleden – Fiona Valpy

Ella woont in een verzorgingstehuis en beseft dat ze niet lang meer te leven heeft.  Ze vraagt daarom aan haar kleindochter Kendra of ze haar levensverhaal wil neerschrijven.
In de zomer van 1938 krijgt de Schotse Ella de kans om een zomer op Ile de Ré door te brengen.  Het leven is er helemaal anders dan in Schotland en ze geniet van de zon en het zalige eilandleven.  Ze bouwt er ook een innige band op met Christophe waarmee ze plannen maakt voor de toekomst.  De oorlog steekt daar echter een stokje voor en Ella gaat in Schotland aan de slag bij de geheime dienst.  Ze moet een beslissing nemen die de rest van haar leven zal bepalen.

Deze romantisch, historische roman neemt je mee naar het mooie Ile de Ré waar een groot deel van het boek zich afspeelt.  Fiona Valpy weet het mooie eiland prachtig te beschrijven en je waant je zo ter plaatse.  Bovendien wordt er een interessant beeld geschetst van verschillende periodes net voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Zo lees je iets over de evacuatie van de kunstwerken uit het Louvre en over de geheime ontwikkeling van een telefoniesysteem.  Romantiek, spanning en geschiedenis krijgen allen een mooie plaats in het verhaal.  In de tweede verhaallijn is er ruimte voor de uitdagingen van het gezinsleven van Kendra die een zoontje met autisme heeft.  Beide verhaallijnen komen op het einde mooi samen.

“Een zomer lang geleden” is een fijne historisch, romantische roman die je zowel laat wegdromen als iets bijbrengt.  Ideale vakantielectuur!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en de Boekerij voor het recensie-exemplaar!

  • Productcode (EAN): 9789022590348
  • Verschijningsdatum: 10/07/2020
  • Aantal bladzijden: 319
  • Uitgeverij: Boekerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s