Balletkonijntjes Millie gaat op ballet – Swapna Reddy

Voor haar 6de verjaardag mag Millie balletlessen volgen.  Ze kijkt er heel erg naar uit want is dol op ballet.  Tijdens de balletles merkt ze echter dat de andere kinderen al veel meer kunnen en haar niet zo fijn behandelen.  Ze is ontmoedigd, maar ineens hoort ze een geluid achter het gordijn en ontdekt ze de balletkonijntjes.  Die doe er alles aan om haar aan te moedigen en haar zelfvertrouwen te laten krijgen.

“Balletkonijntjes” is een nieuwe reeks voor jonge lezers die houden van dansen.  Het tweede deel uit de reeks verschijnt reeds in september en je krijgt er al een voorsmaakje van in het eerste boekje.  Het zijn fijne boekjes die diversiteit omarmen, waarin niet enkel blanke kindjes voorkomen.  Bovendien laat deze reeks aan kinderen zien dat wanneer iets niet onmiddellijk lukt toch heel wat mogelijk is met veel oefening en begeleiding.

“Millie gaat op ballet” is een leuk boekje voor eerste lezers over dansen, geloven in jezelf en doorzettingsvermogen.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s