De huiself – Bruce Coville

Huiself Angus wordt toegewezen aan een nieuw gezin.  Hij woont bij Alex die een echte sloddervos is.  Niet makkelijk voor een huiself die alles moet opruimen.  Door een eeuwenoude vloek zijn Angus en Alex gedoemd om samen verder te moeten.  Als ze ontdekken dat de vloek ook een gevaar is voor het gezin van Alex, besluiten ze samen een oplossing te bedenken en dat is niet zonder gevaar.

“De Huiself” is een prachtig jeugdboek met een leuk verhaal verteld vanuit verschillende dagboekfragmenten van zowel Alex als Angus.  Bovendien wordt het verhaal tastbaar gemaakt met een aantal mooie tekeningen en plattegronden van de hand van Paul Kidby.
Het is een boek voor kinderen die na het lezen van “De waanzinnige boomhut” klaar zijn voor iets moeilijkere boeken, die avontuur combineren met humor en een vleugje magie. Hoewel er heel wat minder prenten in staan, zijn deze van uitstekende kwaliteit en erg gedetailleerd.  Het verhaal is een beetje spannend, maar het wordt nooit eng.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Unieboek voor het recensie-exemplaar!

Een gedachte over “De huiself – Bruce Coville

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s