Mika maakt vrienden – Tom Percival

Mika houdt van knutselen en dingen maken. Vriendjes maken vindt ze heel erg moeilijk en ze zegt de verkeerde dingen.  Ze zou graag vriendjes maken maar vreest dat het nooit zal lukken. Ze lijkt altijd de verkeerde dingen te zeggen waardoor andere kinderen geen vrienden met haar willen zijn.  Daarom beslist ze zelf vrienden te knutselen.  Wanneer ze naar een feestje moet met haar ouders vreest Mika dat ze het niet leuk zal vinden. Gelukkig ontmoet ze daar Jonas die haar een handje helpt.

“Mika maakt vrienden” is prachtig prentenboek in een reeks die telkens de gevoelens of problemen die kinderen kunnen ondervinden bespreekt.  Het leuke aan deze boeken is de multiculturaliteit. Kinderen van diverse origines komen aan bod in de verhalen en spelen vrolijk samen.  Bovendien zullen kinderen zich vaak in één van de boeken herkennen, want iedereen wordt wel eens boos of vindt het soms moeilijk om vriendjes te maken. 

De boekenreeks van Tom Percival is een echte aanrader voor iedereen die met kinderen werkt om aan de slag te gaan rond multiculturaliteit en gevoelens.  Ook als prentenboek thuis in de boekenkast verdienen deze boeken een mooie plaats!

Verschenen eerder in deze reeks: Lotjes Zorg, Helemaal Norman en Basil Brult.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s