Op het geniale af – Benedict Wells

Francis woont met zijn manisch-depressieve moeder in een trailerpark.  Zijn jonge leven is niet makkelijk geweest en vaak staat hij er alleen voor.  Wanneer zijn moeder hem onverwachts laat weten hoe hij verwekt werd, krijgt hij nieuwe hoop.  Hij overtuigt twee vrienden om het te vergezellen op een roadtrip door de Verenigde Staten om zijn vader te zoeken.  Tijdens hun tocht zijn de jongeren roekeloos en lijken ze niets te verliezen te hebben.  Ze moeten afrekenen met een aantal tegenslagen.  Hun trip laat een spoor na dat van invloed zal zijn op hun verdere leven.

Benedict Wells kiest er in zijn roman voor om een aantal kwetsbare jongeren op weg naar volwassenheid in de hoofdrol te plaatsen.  Ze hebben elk hun eigen moeilijkheden en komen zichzelf en elkaar meermaals tegen tijdens hun roadtrip.  Hun tocht heeft niet steeds de uitkomst die ze verwachten. Vanaf de eerste pagina’s weet de auteur te boeien in deze vlotte roman, die spannend blijft tot het laatste woord.  Met veel gevoel heeft hij het hoofdpersonage Francis neergezet.  Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos meevoelt met Francis.  Hoewel deze roman oorspronkelijk voor volwassenen geschreven is, zal het thema ook jongeren vanaf 16 jaar zeker kunnen boeien en aanspreken.

“Op het geniale af” is een uitstekende roadnovel voor volwassenen die ook jongeren aan het lezen kan zetten!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Meulenhoff voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s