Parijs in september – Leila Meacham

Gedurende de Tweede Wereldoorlog worden 5 jonge Amerikanen met verschillende achtergronden, maar met een goede kennis Frans en Duits gerekruteerd als spion.  Ze worden samen opgeleid en krijgen daarna elk hun eigen missie in Parijs.  Hierbij mogen ze onderling geen contact hebben.  Door een aantal toevalligheden komen een aantal van hen toch in contact met elkaar en raken hun missies verstrikt.  Hun cover staat meermaals op het spel en naarmate de oorlog vordert raakt hun positie steeds meer in gevaar.  Zullen deze jonge mensen de oorlog overleven en kunnen ze hun beloftes aan elkaar na de oorlog waarmaken?

De nieuwe roman van Leila Meacham is meeslepend en ongemeen spannend.  Anders dan de cover misschien doet vermoeden is dit geen zeemzoet liefdesverhaal.  Leila Meacham schotelt ons in haar historische roman een vlot geschreven, fascinerend verhaal voor dat een deeltje van de geschiedenis belicht dat minder bekend is.  De oorlog wordt beleefd vanuit 5 jonge mannen en vrouwen die als spion ingezet worden.  Op verschillende manieren zien ze geheimen van de vijand te ontfutselen.  Ook de hooggeplaatste Duitsers zijn soms minder vijandig dan je zou verwachten en hebben een verborgen agenda.  

Het resultaat is een roman die je in één ruk wilt uitlezen!

“Parijs in september” is een meeslepende, spannende roman die zowel vrouwen als mannen zal kunnen boeien, ook al doet de cover misschien anders vermoeden!  Warm aanbevolen!

Met dank aan VBK België en aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026150883
  • Verschijningsdatum: 07/07/2020
  • Aantal bladzijden: 510
  • Uitgeverij: De Fontein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s