De verdwijning – Katherine Webb

Bath, 1942, de kleine Davy verdwijnt tijdens een bombardement.  Frances zou op hem passen en doet er alles aan om de kleine jongen terug te vinden.  Haar zoektocht brengt pijnlijke herinneringen terug.  Als kind verdween haar beste vriendinnetje Wyn.  Door een van de bombardementen worden de stoffelijke resten van Wyn teruggevonden.  Frances is er niet van overtuigd dat de juiste persoon voor de moord op Wyn terechtgesteld werd.  Ze worstelt met een schuldgevoel en ze is vastbesloten om zowel Davy terug te vinden als de waarheid over Wyn aan het licht te brengen.

Katherine Webb weet in haar nieuwe roman historische elementen te combineren met een spannend, mysterieus verhaal.  Het boek is goed geschreven en leest vlot weg.  De auteur weet de spanning op verschillende momenten goed op te bouwen. Op historisch vlak is het een heel fijn boek dat het leven tijdens de blitz in Bath goed weergeeft.  De twee verdwijningszaken worden aan elkaar gelinkt, maar de gelijkenissen lijken soms wat té toevallig.  Het mysterieuze aspect van het boek is net niet sterk genoeg, hierdoor was het halfweg het boek voor mij al duidelijk wie de dader was.  

“De verdwijning” in een fijne historische roman met een mysterieus kantje.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!

iframe {width: 1px; min-width: 100%; } iframe.single_vertical { min-width: 100%; min-width: min-content; }iFrameResize({ log: true }, ‘#bzrwfrm_9789026149986’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s