Stella en de zeemeeuw – Georgina Stevens & Izzy Burton

Een zeemeeuw komt elke dag op bezoek bij Stella en haar oma. Hij brengt telkens kleine cadeautjes mee vanop het strand.  Steeds vaker is dat plastic afval.  Als de zeemeeuw op een dag niet langskomt, gaan Stella en haar oma naar hem op zoek.  De zeemeeuw blijkt ziek te zijn en een bezoekje aan de dierenarts leert hen dat ze plastic heeft opgegeten. Stella wil iets doen en begint afval op het strand te verzamelen. Al snel merkt ze dat ze de klus niet alleen kan klaren. Samen met haar oma organiseert ze een strandschoonmaakfeest. Ze vraagt ook hulp aan het bedrijf dat haar favoriete chocoladereep maakt.

“Stella en de zeemeeuw” is een heel leuk prentenboek dat kleuters vanaf 4 jaar bewust maakt van het probleem van de vervuiling.  De kleurrijke, levendige prenten zullen kinderen zeker aanspreken.  Naast bewustmaking laat het boek ook zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen om milieuvervuiling tegen te gaan.  Zeker als mensen besluiten om samen te gaan werken.  Naast het fijne, inspirerende verhaal zijn er op het einde van het boek ook enkele pagina’s met wat feitjes over plastic en vervuiling.

“Stella en de zeemeeuw” is een inspirerend prentenboek dat belangrijke thema’s als vervuiling en de kracht van samenwerking samenbrengt.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789059247901
  • Verschijningsdatum: 17/07/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: Baeckens Books
iframe {width: 1px; min-width: 100%; } iframe.single_vertical { min-width: 100%; min-width: min-content; }iFrameResize({ log: true }, ‘#bzrwfrm_9789059247901’)

Een gedachte over “Stella en de zeemeeuw – Georgina Stevens & Izzy Burton

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s