De betekenis van liefde – Aziza el Baraka

Op zijn sterfbed bekent Riyan aan zijn gezin dat hij nog een laatste wens heeft en wil trouwen met Fatima die ook op sterven ligt.  Hij leerde Fatima zestig jaar geleden kennen toen ze moet zijn broer trouwde. Fatima heeft verschillende huwelijken gehad gedurende haar leven.  Deze huwelijken waren niet steeds gelukkig en telkens eindigde ze als weduwe.  Haar huwelijken kenden vele ongelukkige momenten, maar leerden haar ook de kracht van de liefde kennen.  In haar hart bleef steeds een plaats voor Riyan, de broer van haar eerste echtgenoot.

“Terwijl al die ogen naar hem kijken en iedereen wacht, opent hij zijn mond en zegt, voor het eerst, waar hij een leven lang aan heeft gedacht en een leven lang naar heeft verlangd, hardop.”

Aziza el Baraka debuteerde met de verhalenbundel “De zorgstroom” waarvoor ze genomineerd werd voor de Selexyz debuutprijs.  In haar ontroerende romandebuut weet ze op poëtische wijze te raken.  Het boek is opgedeeld in zeven hoofdstukken die telkens de geschiedenis van Fatima met een man belichten. Deze roman illustreert zowel de vele vormen van liefde, liefdeloosheid als onbeantwoorde liefde.  Het boek bevat een aantal citaten uit gedichten, die op het einde van het boek opgelijst worden.

“Maar het betekenisvolste was nog niet veranderd.  Zijn ogen waren nog dezelfde. En ze herkende hem meteen. Eenentachtig. Maar nog steeds dezelfde blik, dezelfde uitdrukking, dezelfde energie.”

“De betekenis van liefde” is een poëtisch romandebuut dat weet te ontroeren.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026351846
  • Verschijningsdatum: 11/08/2020
  • Aantal bladzijden: 209
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s