De redding van Jesse Woods – Chris Fabry

Matt verhuist met zijn ouders van de stad naar het plattelandsdorp Dogwood.  Hij is een mollige jongen, zoon van de nieuwe predikant en een echte stadsjongen.  Als hij kennismaakt met Jesse en Dickie, jongeren die niet aanvaard worden door het dorp waar ze wonen, klikt het onmiddellijk.  Jesse, groeit op hij haar zieke moeder, haar vader is al lang uit beeld verdwenen en ze neemt heel wat verantwoordelijkheid op voor haar kleine zusje.  Dickie is een halfbloed en wordt opgevoed door zijn moeder terwijl zijn vader in Vietnam in het leger dient.  Als snel wordt Matt verliefd op Jesse en wil hij haar kost wat kost helpen en uit haar benarde situatie redden.  De ouders van Matt zijn niet opgezet met zijn nieuw opgebouwde vriendschappen.  Enkele fatale gebeurtenissen zullen de levens van de drie jonge mensen voor altijd beïnvloeden.

Jaren later keert Matt terug naar Dogwood als hij verneemt dat Jesse gaat trouwen.  Hij wil er zeker van zijn dat écht wil trouwen.  De herinneringen aan de zomer van 1972 brengen heel wat emoties met zich mee.

Chris Fabry ontving met dit boek een Christy Award, een belangrijke literaire prijs voor christelijke boeken.  Dit boek is inderdaad christelijk geïnspireerd, maar het neemt niet weg dat het ook voor niet-christenen een aanrader is.  Fabry is er in geslaagd om met veel gevoel het verhaal van drie jongeren met verschillende achtergronden vast te leggen.  Het verhaal is erg boeiend en de spanning stijgt naarmate het verhaal vordert.   De ware aard van de gebeurtenissen in hun tienerjaren wordt stapsgewijs blootgelegd en daaraan worden de gevoelservaringen in het heden gekoppeld. 

“De redding van Jesse Woods” is een boeiende coming of age roman over opgroeien, vriendschap en vooroordelen.

Met dank aan VBK België en Kokboekencentrum voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s