Wonderbos – Jan Paul Schutten & Medy Oberendorff

Het schooljaar staat voor de deur en heel snel nu zullen die mooie zomeravonden plaats maken voor gezellige herfstdagen.  En herfst dat staat voor mij en heel wat anderen synoniem voor bos.  Het jaar rond heeft het bos heel wat te bieden, maar de kleurenpracht in de herfst heeft toch steeds iets magisch.  Deze week bracht Uitgeverij Lannoo het prachtige “Wonderbos” uit.  Het perfecte boek om samen van te genieten voor of na een boswandeling.

De bladvullende zwartwit tekeningen van de hand van Medy Oberendorff springen bij dit boek onmiddellijk in het oog.  Op het eerste gezicht lijkt er op deze prenten misschien niet veel te beleven.  Maar wie eventjes de tijd neemt ontdekt telkens opnieuw een detail, een dier of een plant.  

Daarnaast probeert Jan Paul Schutten ons even wakker te schudden.  Hij heeft het over het belang van bossen, insecten, dieren en zoveel meer.  Hij nodigt ons uit om opnieuw met verwondering te kijken naar de natuur die ons omringt en die niet te laten verdwijnen.  

Bovendien deelt hij heel wat weetjes over het bos en zijn bewoners. De bijbehorende gedetailleerde prenten van bloemen, planten, insecten en dieren zorgen ervoor dat je bij een volgende boswandeling zeker aandachtiger  zal kijken, ruiken en voelen. Wedden dat je na het lezen en genieten van dit boek anders naar het bos in je buurt zal kijken?

“Wonderbos” is een wondermooi boek dat je uitnodigt om met hernieuwde verwondering naar bossen te kijken om zo al het moois dat ons omringt te (her)ontdekken.

In tijden van social distancing en waar vakantieplannen door allerhande kleurcodes in de war gegooid worden, is het meer dan ooit een boek om koesteren en actief mee aan de slag te gaan in je buurt.  Warm aanbevolen!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789401464840
  • Verschijningsdatum: 18/08/2020
  • Aantal bladzijden: 76
  • Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s