De bergen zingen – Nguyen Phan Que Mai

Huong groeit tijdens de Vietnamoorlog op bij haar oma.  Zowel haar vader als moeder hebben de wapens opgenomen tegen het Amerikaanse leger.  Het leven is hard en moeilijk voor het tweetal en ze doen er alles aan om de eindjes aan elkaar te knopen in het communistische Vietnam.  Oma Dieu Lan vertelt ondertussen haar levensverhaal aan Huong.  

“De bergen zingen” is het eerste boek dat Nguyen Phan Que Mai in het Engels schreef.  Eerder schreef ze reeds een aantal boeken in het Vietnamees.  Haar boek overspant 50 jaar geschiedenis van Vietnam (1930-1980).  Met veel gevoel vertelt ze het verhaal van een gewoon gezin dat heel veel moet doorstaan.  Daarbij heeft ze aandacht voor heel wat grote gebeurtenissen in de Vietnamese geschiedenis zoals de Franse bezetting en de Japanse invasie.  Oma Dieu Lan is erg beschermend over Huong en doorheen het verhaal wordt duidelijk hoe dit komt.   Huong probeert in de schaduw van een zwaar verleden een toekomst op te bouwen in een land dat de Vietnamoorlog probeert te boven te komen.  Stapsgewijs wordt duidelijk hoe oma Dieu Lan heeft moeten vechten om haar gezin een kans te geven.  

“De bergen zingen” is een prachtig, episch verhaal over een gezin dat in Vietnam probeert te overleven terwijl het land geteisterd wordt door invasies en oorlogen. Indrukwekkend, meeslepend en ontroerend!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789056726720
  • Verschijningsdatum: 25/08/2020
  • Aantal bladzijden: 448
  • Uitgeverij: Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s