De beestenbaas – Marte Jongbloed & Iris Boter

De ouders van Wies zijn vaak in het buitenland voor hun geheime bezigheden.  Daarom zorgt Oma Wisse vaak voor Wies.  Oma Wisse woont bij Wies thuis en als haar ouders thuis zijn woont ze in Huize Grijsoord.  Oma Wisse maakt graag uitstapjes en neemt Wies vaak mee, soms zelfs als ze op school moet zitten.  Tijdens een bezoekje aan de dierentuin gebeuren vreemde dingen en opeens is Ome Wisse verdwenen.  Wies zoekt de hele dierentuin af, maar kan haar niet vinden.  Ze gaat langs bij Huize Grijsoord en samen met de bewoners gaan ze op zoek naar oma en het geheim van de dierentuin.

De beestenbaas is het tweede deel in de reeks met Wies en Oma Wisse in de hoofdrol.  Deze reeks voor jonge lezers vanaf het tweede leerjaar/groep 4 is grappig, avontuurlijk en een beetje spannend.  Het ideale recept voor een leuk kinderboek dat kinderen aanzet tot lezen.  De vrolijke prenten in kleur van de hand van Iris Boter maken het verhaal helemaal af.  Het verhaal is eerder klassiek maar goed geschreven. De zinnen zijn eerder kort, wat de leesbaarheid voor jonge lezers verhoogt.   

Het  is een ideaal boekje voor jonge lezers die klaar zijn voor iets langere boekjes.  Het boek leent zich ook perfect om afwisselend met een volwassene te lezen en zo het leesplezier te verhogen.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789024589913
  • Verschijningsdatum: 1/09/2020
  • Aantal bladzijden: 125
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • Reeks: Wies & oma Wisse
  • Nummer in reeks: 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s