Afspraak in Wonderland – Emy Geyskens & Elien Craenhals

De mama en papa van Oscar zijn net uit elkaar.  Oscar moet heel hard aan de nieuwe situatie wennen.  Hij is blij met zijn nieuwe kamer bij papa, maar hij mist mama zo hard. Hij spreekt met mama af dat ze elkaar elke avond zullen ontmoeten in Wonderland.  In zijn fantasie haalt hij herinneringen op aan leuke momenten toen mama en papa nog samen waren.  Hij beleeft er ook gekke avonturen en het is dé plaats waar hij aan zijn mama mag denken.

Afspraak in Wonderland bestaat uit 2 delen.  Enerzijds een prentenboek met een verhaal dat kinderen die een echtscheiding doormaken een hart onder de riem zal steken.  Anderzijds een lijvig informatief luik dat op allerhande vragen een antwoord geeft die kinderen kunnen hebben.  Daarbij wordt best wel ver gegaan en is er ook aandacht voor als een echtscheiding niet op een mooie manier verloopt.  Kinderen zullen dus op heel wat vragen een antwoord vinden in dit boek.  Oudere kinderen kunnen er zelf in lezen en een antwoord op hun vragen vinden, jongere kinderen kunnen er samen met een ouder of een vertrouwenspersoon mee aan de slag. De illustraties van de hand van Annelies Vandenbosch zijn origineel en aan de hand van een subtiel kleurenspel wordt de gemoedstoestand van Oscar duidelijk.  

Dit boek is echt wel indrukwekkend!  De auteurs hebben hun uiterste best gedaan om een mooi verhaal te verzinnen dat troost kan bieden bij een echtscheiding.  Bovendien is het aantal vragen dat in het tweede deel opgenomen wordt echt imponerend.  Er worden ook een aantal oefeningen en opdrachten aangereikt die kinderen leren omgaan met de gevoelens die een echtscheiding met zich meebrengt.

“Afspraak in Wonderland” is een indrukwekkend prentenboek dat naast een mooi verhaal een uitgebreid informatief luik bevat dat antwoorden geeft op alle mogelijke vragen die kinderen bij een echtscheiding hebben.

Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789002271083
  • Verschijningsdatum: 02/09/2020
  • Aantal bladzijden: 144
  • Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s