Wie maakt het bos? – Sally Nichols & Carolina Rabei

Opa gaat wandelen met zijn kleinkinderen en die vragen zich af wie het bos maakt.  Een tovenaar of een reus?  Samen met opa gaan ze op verkenning en gaan op speurtocht naar de geheimen van het bos.  Ze starten bij de rotsen en gaan op onderzoek.  Ze leren over kleine insectjes, zaadjes en zoveel meer om te ontdekken dat er heel wat jaren nodig zijn om tot een bos te komen.

“Wie maakt het bos” is een origineel prentenboek om met jonge kinderen de wonderen van de natuur te ontdekken.  Want een bos, hoe komt dat er zo ineens?  Aan de hand van dit leuke verhaal wordt duidelijk dat heel wat piepkleine, levende dingen nodig zijn om tot een statig bos te komen.  De illustraties van de hand van Carolina Rabei zijn kleurrijk en bevatten de nodige details om het verhaal helemaal duidelijk te maken.  Naast een leuk verhaal bevat het boek ook een aantal informatieve pagina’s over de vele soorten bossen die onze aarde telt. Ideaal om samen met kinderen vanaf 4 jaar mee aan de slag en op ontdekking te gaan!

“Wie maakt het bos” is een origineel prentenboek dat kinderen laat ontdekken hoe een bos ontstaat en ook een informatief luik bevat.

Met dank aan Uitgeverij C. De Vries – Brouwers voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s