Brave honden halen de Zuidpool niet – Hans-Olav Thyvold

Wanneer Majoor Thorkildsen overlijdt, blijven hond Tassen en zijn bazinnetje mevrouw Thorkildsen verweesd achter.  Samen proberen ze het leven weer op te nemen na dit verlies. Tassen moet wennen aan de nieuwe gewoontes en zijn bazinnetje zoekt troost in drank.  Ondertussen proberen zoon en schoondochter Thorkildsen om mevrouw Thorkildsen naar een tehuis te laten verhuizen.  In een poging om te wennen aan het leven zonder het baasje, verdiepen Tassen en zijn bazinnetje zich in het verhaal van Roald Amundsen, die als eerste mens de Zuidpool bereikte met een roedel honden.  Geïnspireerd door dit verhaal, geven ze de moed niet zomaar op.

De verhalen van Tassen en zijn bazinnetje en de expeditie van Roald Amundsen worden verweven.  Zowel Tassen als mevrouw Thorkildsen proberen kracht te putten uit dit verhaal.  Mevrouw Thorkildsen is eenzaam en neemt haar toevlucht tot alcohol en boeken.  Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Tassen en hoe hij de wereld ziet.  Het vreemde is dat hij kan praten met mevrouw Thorkildsen.  Het boek is bij momenten grappig en emotioneel, maar de stukken over de poolreis konden mij niet steeds evenveel boeien.  Het was fijn om eens een boek te lezen vanuit het perspectief van een hond, maar toch had ik er net iets meer van verwacht.

“Brave honden halen de Zuidpool niet” is het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een hond en zijn mens waarbij het thema ouder worden centraal staat.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026352584
  • Verschijningsdatum: 22/09/2020
  • Aantal bladzijden: 256
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Een gedachte over “Brave honden halen de Zuidpool niet – Hans-Olav Thyvold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s