Koningskind – Selma Noort

Zissel wordt als buitenechtelijk kind geboren nadat haar moeder van de koning bezoek kreeg.  Ze kan niet praten en haar hand ziet eruit als een ooievaarspootje.  Steenhouwer huwt met haar moeder en ontfermt zich als een vader over Zissel.  Enkele jaren later ontdekt ze een vluchteling die ze de naam Jabin geven en opnemen binnen hun gezin.  Als haar moeder bevalt van een zoontje, wordt tijdens dezelfde nacht een jongetje doodgeboren van een adellijke familie op doortocht.  Zonder dat Zissel actie kan ondernemen, worden de kinderen verwisseld.  Zissel kan aansluiten bij de adellijke familie en blijft op die manier dicht bij haar broertje.  Ze komt terecht op het hof en bij de Koning, die niet beseft dat zijn dochter in de buurt is.

Selma Noort schrijft reeds jarenlang kinderboeken.  Recent won ze nog de “Vlag en Wimpel” en de Thea Beckmanprijs voor “De zee kwam door de brievenbus”.  Koningskind is gebaseerd op de legende van Koning Salomo, 3000 jaar geleden en situeert zich in Israël. Het verhaal is fictief, maar weeft een verhaal rond het salomonsoordeel.  Het verhaal is boeiend geschreven en werpt een mooie blik op de verre geschiedenis van het Midden-Oosten.   Het boek past goed in het thema “En toen?” van de Nederlands Kinderboekenweek die loopt van 30 september tot 11 oktober 2020.  

“Koningskind” is een historische jeugdroman voor kinderen vanaf 12 jaar, die een verhaal weeft rond het salomonsoordeel.

Met dank aan Standaard Uitgeverij, kinderboeken.nl en uitgeverij Leoopold voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789025879488
  • Verschijningsdatum: 9/09/2020
  • Aantal bladzijden: 251
  • Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s