De jongen en de gorilla – Jackie Azúa Kramer & Cindy Derby

Jongen zijn mama is overleden.  Om troost te vinden zoekt hij hulp bij een ingebeelde gorilla.  De gorilla biedt de jongen troost en stilaan leert de jongen troost te vinden in het alledaagse en in de herinneringen aan zijn moeder.  Ook zijn papa is verscheurd door verdriet en het vergt wat tijd voor ze samen leren rouwen.  Als ze hun verdriet delen, worden ze samen sterker.

Wanneer een ouder overlijdt is het niet steeds makkelijk om hier met jonge kinderen over te praten.  “De jongen en de gorilla” is een liefdevol, troostend prentenboek, dat de moeilijkheden die kinderen ondervinden na een overlijden in beeld brengt.  De prenten in aquarel zijn sfeervol en het kleurgebruik evolueert doorheen het boek, net zoals de emoties van de jongen evolueren.  Elke pagina bevat ook een kleurrijk detail dat voor mij de hoop doorheen het boek symboliseert.  De tekst is eenvoudig maar erg krachtig en is volledig in dialoog.  De prachtige boodschap dat troost ook in het alledaagse kan gevonden worden is ook voor oudere kinderen en volwassenen relevant.  Dit aangrijpend boek over rouw, verdriet en het belang erover te praten verdient een plekje in de rouwkoffer van elke school of bibliotheek.

“De jongen en de gorilla” is een aangrijpend, sfeervol prentenboek over rouwen en verdriet om een overleden ouder en hoe troost ook in alledaagse dingen kan gevonden worden.

Uitgeverij Samsara gaf in het voorbije jaar heel wat originele prentenboeken met een mooie boodschap uit.  Hun actuele aanbod vind je hier.

Met dank aan Uitgeverij Samsara voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789492995674
  • Verschijningsdatum: 02/09/2020
  • Aantal bladzijden: 22
  • Uitgeverij: Samsara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s