Op weg naar Harry Cook – Charlotte Nash

Mallory is alleenstaande mama voor Harry sinds zijn vader naar New York trok om er zijn carriere uit te bouwen.  Met haar job als verzorgende in een rusthuis moet ze de eindjes aan elkaar knopen en heeft ze jarenlang de vader van Harry ondersteund om zijn bedrijf op te starten.  Als Harry na een bezoekje aan zijn vader niet wordt teruggebracht, zet ze alles op alles om hem terug te halen  Als ze op de luchthaven drie gevluchte bejaarden uit het rusthuis tegen het lijf loopt, besluiten ze noodgedwongen samen op pad te gaan.  Haar trip doorheen Amerika loopt meermaals niet zoals gepland, want elk heeft zo zijn eigen noden en wensen onderweg.

Charlotte Nash schreef reeds verschillende romans, dit is de eerste die in het Nederlands vertaald werd.  Ze schreef een hartverwarmend verhaal over een roadtrip die niet helemaal zoals gepland loopt.  De personages hebben elk hun eigen karakter en hun eigen redenen om de trip doorheen Amerika te maken.  Doorheen het boek worden hun motieven duidelijk en krijg je voor elk personage een zekere sympathie, ook al gedragen ze zich niet steeds sympathiek.  In een vlotte schrijfstijl voelt ze ook de manieren waarop we met ouderen in verzorgingstehuizen omgaan aan de tand. Ze slaagt erin een emotioneel gelaagd verhaal luchtig te brengen en verweeft er ondertussen ook wat romantiek in.  Tel daarbij de ontelbare grappige passages en je komt tot een uiterst leesbaar ontspannend verhaal dat een heel breed publiek zal kunnen bekoren.

“Op weg naar Harry Cook” is het verhaal van een hartverwarmende roadtrip van een jonge vrouw en drie bejaarden. Grappig, ontroerend en ontspannend!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en A.W. Bruna voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789400511514
  • Verschijningsdatum: 08/09/2020
  • Aantal bladzijden: 366
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s